Bezglutenowe i bezmleczne naleśniki z bananem i kokosem

4.5 (158 ocen)

  • Dla 10 osób

Smaczne, na śniadanie, obiad i kolację. Mojemu synowi tak smakują, że będzie je jadł na każdy posiłek:)

  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki kukurydzianej,
    1/4 szklanki mąki ryżowej,
    1,5 szklanki mleka sojowego,
    1/4 szklanki ksylitolu (fruktozy, syropu klonowego, syropu z agawy itp.).
    2 zmiksowane banany,
    2 garści wiórków z pasty kokosowej (sklep ze zdrową żywnością),
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Bezglutenowe i bezmleczne naleśniki z bananem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Konsystencja ciasta powinna być dość luźna. Ciasto będzie dość kruche, co jest wadą/zaletą mąki kukurydzianej. Dlatego lepiej jest smażyć na nie za dużej patelni i wylewać ciasto cienko.
    Patelnię spsikać sprayem do pieczenia i smażyć naleśniki z dwóch stron do zezłocenia.
    Podawać z dżemem, owocami, serem. Polecam. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować