Befsztyk tatarski

5 (2 ocen)

Najlepszy i najbezpieczniejszy to zrobiony własnoręcznie w domu :)

Składniki:

  • 0,50 kg polędwicy wołowej (może być również świeża wołowina bez tłuszczu np. z udźca)
    2 żółtka
    1 duża cebula bardzo drobno posiekana
    2 większe ogórki konserwowe obrane i również drobno posiekane i odsączone z nadmiaru soku
    sól, pieprz, maggi w płynie do smaku
    2 łyżki oleju
    ewentualnie 1 łyżka przecieru pomidorowego na wierzch, jeżeli tatar ma stać na stole przez dłuższy czas, wtedy nie zmienia koloru
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Przystawki Tatar

Befsztyk tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19ggb4t 1. Mięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać nożem.
    Dodać olej, przyprawy, wymieszać.
    Ułożyć na talerzu, zrobić wgłębienie na żółtka, obłożyć pokrojoną cebulką i ogórkami.
    Ta wersja jest dla gości, ale dla domowników po prostu wszystko od razu mieszam i wykładam na kanapki z masełkiem. Po prostu pycha dla tych co lubią surowe mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować