• Barszcz biały na serwatce

    Autor: Elżbieta Liszka, Przybówka

  • W taki sposób barszcz świąteczny gotowała moja babcia, potem mama, a teraz – ja.Rodzinie bardzo smakuje i wszyscy chcą go jeść nie tylko w Wielkanoc.

  • Składniki

    ● 1,5 l serwatki
    ● 10 dag kiełbasy
    ● 20 dag wędzonego gotowanego boczku
    ● 20 dag szynki
    ● 4 jajka na twardo
    ● 2 łyżki tartego chrzanu

  • Sposób przygotowania

    1.

    Serwatkę zagotowujemy. Wkładamy pokrojoną w krążki kiełbasę, boczek i szynkę oraz pokrojone w kostkę jajko. Gotujemy 10 minut

    2.

    Dodajemy chrzan i chwilę gotujemy. Podajemy z pokrojonym w kostkę chlebem i połówkami jajek

  • Słowa kluczowe (tagi):

    szkola_babci
  • 0 komentarzy

Autor: Elżbieta Liszka, Przybówka

RedakcjaPP 5899

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-14T13:59:18+01:00

876 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_04-2010

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »