BABKA ZE ŚLIWKĄ

4.5 (184 ocen)

  • 25 min

Szybkie ciasto i bardzo pyszne

  • 25 min

Składniki:

  • 1,5 margaryny
    5 jajek
    1,5 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1,5 szklanki mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3,5 szklanki mąki
    śliwki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. Z białek ubijamy pianę dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy i mieszamy 3 minuty. Kolejno dodajemy mąkę, proszek, mleko i margarynę wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy śliwki( ja miałam żółte) i mieszamy pomału. Gotowe ciasto wylewamy na blachę i pieczemy godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować