Babeczki z kawą i kremowym serem.

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Chrupiące babeczki z delikatnym, kremowym środkiem.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kremowy serek (philadelphia albo ricotta): 140 gramów
    - kawa rozpuszczalna: 1 łyżka
    - kakao naturalne: 1 łyżka
    - cukier puder: 3 łyżki
    - mąka pszenna: 240 gramów
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - soda: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - jajka: 2 sztuki
    - kwaśna śmietana: 225 mililitrów
    - cukier: 110 gramów
    - cukier waniliowy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z kawą i kremowym serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, kawę, kakao i cukier puder ucieramy na gładką masę.
  • 2. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Ubijamy jajka.
  • 3. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre (oprócz serowej masy).
  • 4. Gdy piekarnik będzie rozgrzany szybko i energicznie mieszamy składniki suche i mokre. Foremki do babeczek napełniamy do połowy wysokości, na to kładziemy po jednej łyżce serowej masy i przykrywamy pozostałym ciastem.
  • 5. Pieczemy przez 20 - 22 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować