Babeczki z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zagnieść jednolite ciasto.
Ciastem wylepić formę na muffinki.
Z ciasta wychodzi 12 babeczek.
FARSZ
Pieczarki opłukać, oczyścić i pokroić na półplasterki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
W garnku rozpuścić masło.
Dać pieczarki i cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażyć co chwilę mieszając.
Ostudzić i odsączyć z nadmiaru płynu.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do usmażonych pieczarek i wymieszać.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Przygotowany farsz z pieczarek nałożyć do babeczek. Na wierzchu posypać startym żółtym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w 180 - 200 st C.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze