Te babeczki są po prostu przepyszne, kwaskowate jagody i słodkie krówki świetnie się uzupełniają :) na pewno będą smakowały dzieciom :) Lato na talerzu w postaci babeczki :)
Babeczki z jagodami i krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy obie mąki, szczyptę soli, proszek do pieczenia, sodę, oba cukry i mieszamy. Jagody płuczemy i osączamy na sitku. Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Masło rozpuszczamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
2.Do drugiej miski wbijamy jajko, roztrzepujemy je, a następnie dodajemy masło i maślankę, dokładnie mieszamy.
3.Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy chwilkę, aż do zawilgotnienia składników, mają pozostać grudki. Następnie dodajemy jagody i krówki i mieszamy.
4.Ciasto przekładamy do 12 papilotek. Masę nakładamy do pełna foremek. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut tzn. do momentu aż babeczki się zarumienią. Życzę smacznego ;)
Wykorzystałam przepis znaleziony na stronie Mała Cukierenka.
Komentarze