muffiny bananowe z krówkami

  • wyświetlono: 1386 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Dla mnie pyszne, jestem wielbicielem krówek, kajmaku i karmelu w każdej postaci. Od pewnego czasu bananowe muffiny królują na moim stole. Oczarowały smakiem całą rodzinę - i dorosłych, i dzieci.

Dorota T
  • 12 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

4 dojrzałe banany
2 jajka
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
około 12 kruchych krówek
płatki owsiane albo migdałowe do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

muffiny bananowe z krówkami

  • 1. Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi i masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję płatkami i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciastkabananybabeczkimuffinykrówki

Komentarze

Podobne przepisy

Muffinki bananowe z kokosem i czekoladą

Dodane przez: Ola1984

Muffiny bananowe z kokosem i czekoladą

Bardzo wilgotne i miękkie muffinki...

Bananowe muffiny

Dodane przez: xxKatherinee

Bananowe muffiny wg.Nigelli

Bananowe muffiny Nigelli z kawałkami...

muffinki

Dodane przez: Joanna Poprostupycha

Bananowe muffiny Nigelli Lawson

Ostatnio dość często sięgam po...

bananowe muffinki

Dodane przez: Milena127

Bananowe Muffiny

Niebiański smak bananów. Można...

image-24xtg1p

Dodane przez: KuchniaPoli

Muffiny czekoladowo bananowe

Muffiny czekoladowo bananowe

Muffinka bananowa

Dodane przez: magmir81

Muffiny bananowe z czekoladowym kremem

BANAN to owoc wszechstronnego zastosowania....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE