muffiny bananowe z krówkami

4.5 (181 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dla mnie pyszne, jestem wielbicielem krówek, kajmaku i karmelu w każdej postaci. Od pewnego czasu bananowe muffiny królują na moim stole. Oczarowały smakiem całą rodzinę - i dorosłych, i dzieci.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
    2 jajka
    1/2 szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    około 12 kruchych krówek
    płatki owsiane albo migdałowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Muffiny bananowe z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany rozgniatam na gładką masę. Miksuję olej z jajkami, a w osobnej misce mieszam wszystkie suche składniki. Łączę mokre z suchymi i masą bananową, niezbyt dokładnie (mogą pozostać grudki). Krówki dzielę na połówki. Do foremek nakładam łyżkę ciasta, jeden kawałek krówki i drugą łyżkę ciasta. Całość posypuję płatkami i wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować