Babeczki jagodowe Oli

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

mali_kucharze

Babeczki jagodowe
są pyszniutkie no i zdrowe.
Owoce dzieciom przemycają
na małe co nieco świetnie się nadają.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mąki
    100 g brązowego cukru
    125 g masła
    3 jajka
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    jagody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki jagodowe oli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy cukier i cukier waniliowy, dodajemy jajka i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy małymi porcjami masło a następnie przesiana mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia si składników.
    Następnie dodajemy jagody do ciasta i mieszamy je delikatnie łyżką. Nakładamy ciasto do 12 papilotek na babeczki.
    Pieczemy w temp. 180 stopni przez 20-30 min.
    Smacznego

Porady

Kuchnia to królestwo moje lecz nie lubię być w nim sama więc ja tak jak mnie moja mama zaraziłam moją córkę Olę gotowaniem w rzeczy samej. Inne rzeczy też potrafi lubi pichcić i gotować niejeden kucharz może się chować. Dumna jestem z niej niesłychanie Brawo Ola - oby tak dalej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować