Babeczki czekoladowe z jagodami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Chciałam wykorzystać trzymane w zamrażarce jagody :)

  • 40 min

Składniki:

  • - tabliczka gorzkiej czekolady
    - 100 g masła
    - 2 jaja
    - pól szklanki cukru
    - 3/4 szklanki mąki
    - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    - garść jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki czekoladowe z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w garnuszku. Zdjąć z palnika, wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i wymieszać aż do rozpuszczenia. Odstawić do lekkiego wystudzenia.
  • 2. Przestudzoną czekoladę i pozostałe składniki (bez jagód) zmiksować na gładką masę. Dodać jagody i wymieszać delikatnie.
  • 3. Masę nakładać do papilotek, do 2/3 wysokości. Piec 20 minut w 180 stopniach.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować