1.Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy białka dodając stopniowo żółtka. Gdy piana będzie sztywna dodajemy po 1 żółtku i ubijamy na najmniejszych obrotach. Na końcu dodajemy obydwie mąki, proszek do pieczenia. Ciasto wylać na blachę (36 cm x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 st.C przez 30-40 minut. Ciasto należy ostudzić, przekroić na 2 części.
2.Krem toffi: Ugotować budyń na mleku. Ostudzony budyń zmiksować najpierw z margaryną, a potem z masą kajmakową.
3.Bita Śmietana: Śmietanę, najlepiej dobrze schłodzoną, ubić, dodać cukier puder i śmietan-fixy. Ubijać do otrzymania odpowiedniej konsystencji.
4.Przełożenie: pół biszkoptu-połowa masy toffi-warstwa herbatników-bita śmietana-warstwa herbatników-połowa kremu toffi-pół biszkoptu
Komentarze