3 bit

4.5 (171 ocen)

  • 3 godz.

Ciasto jest pycha i bardzo szybko znika :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 4 paczki krakersów duże,
    1puszka mleka zagęszczonego słodzonego gostyń lub gotowa masa krówkowa,
    1 krem karpatkowy ( mleko, margaryna)
    1 śmietana 36%,
    2 łyżki żelatyny,
    3 łyżki cukru pudru,
    1 czekolada,
    wiórki lub kolorowa posypka do ciast

Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę o wymiarach 25x36cm, wykładamy pierwszą warstwę krakersami. Krem karpatkowy robimy według podanego przepisu na opakowaniu, wykładamy gotowy krem karpatkowy na krakersy. Drugą warstwę krakersów układamy na kremie karpatkowym, wylewamy mase krówkową (mleko gostynin gotować 2 godz, puszka musi być cała zakryta wodą) następnie przykrywamy trzecią warstwą krakersów. Śmietanę 36% ubijamy na sztywno dodając 3 łyżki cukru pudru i na sam koniec 2 łyżki żelatyny rozrobione w 3 łyżkach gotującej wody. Ubitą masę śmietanową wykładamy do formy przykrywamy czwartą warstwą krakersów. Na wierzchu polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy wiórkami lub kolorową posypką do ciast.

Porady

Lepsza na pewno będzie masa krówkowa zrobiona z mleka gostynin słodzone. Oczywiście gotować przez 2 godziny, żeby cała puszka była zakryta wodą, gotować na wolnym ogniu, otwierać gdy będzie letnia puszka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować