1.Formę o wymiarach 25x36cm, wykładamy pierwszą warstwę krakersami. Krem karpatkowy robimy według podanego przepisu na opakowaniu, wykładamy gotowy krem karpatkowy na krakersy. Drugą warstwę krakersów układamy na kremie karpatkowym, wylewamy mase krówkową (mleko gostynin gotować 2 godz, puszka musi być cała zakryta wodą) następnie przykrywamy trzecią warstwą krakersów. Śmietanę 36% ubijamy na sztywno dodając 3 łyżki cukru pudru i na sam koniec 2 łyżki żelatyny rozrobione w 3 łyżkach gotującej wody. Ubitą masę śmietanową wykładamy do formy przykrywamy czwartą warstwą krakersów. Na wierzchu polewamy roztopioną czekoladą i posypujemy wiórkami lub kolorową posypką do ciast.
Porady
Lepsza na pewno będzie masa krówkowa zrobiona z mleka gostynin słodzone. Oczywiście gotować przez 2 godziny, żeby cała puszka była zakryta wodą, gotować na wolnym ogniu, otwierać gdy będzie letnia puszka.
Komentarze