Lekki rosół na indyku

4.5 (194 ocen)

  • 4 godz. 10 min

Delikatny rosołek na indyku. Inny niż tradycyjny rosół, ale równie pyszny. Pomimo braku przypraw jest bardzo aromatyczny. Pamiętajcie, że czym dłużej gotujemy wywar, tym jest bardziej esencjonalny przez co smaczniejszy.

  • 4 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 duże skrzydło z indyka
    4 litry wody
    4 marchewki
    2 pietruszki
    1 por
    1 cebula surowa
    1 cebula podpalona
    1/2 główki czosnku
    1 łyżka soli
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Lekki rosół na indyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekki rosół na indyku 1. Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy szumowiny. Dodajemy obrane i grubo pokrojone warzywa. Cebulę pokrojoną na ćwiartki. Czosnek w łupinie, przekrojony w poprzek. Dodajemy sól i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 4 godziny. Doprawiamy pieprzem. Gotowe ! Jest bardzo pyszny. Polecam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować