Delikatny rosołek na indyku. Inny niż tradycyjny rosół, ale równie pyszny. Pomimo braku przypraw jest bardzo aromatyczny. Pamiętajcie, że czym dłużej gotujemy wywar, tym jest bardziej esencjonalny przez co smaczniejszy.
4 godz. 10 min
Składniki:
1 duże skrzydło z indyka
4 litry wody
4 marchewki
2 pietruszki
1 por
1 cebula surowa
1 cebula podpalona
1/2 główki czosnku
1 łyżka soli
pieprz
Lekki rosół na indyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy szumowiny. Dodajemy obrane i grubo pokrojone warzywa. Cebulę pokrojoną na ćwiartki. Czosnek w łupinie, przekrojony w poprzek. Dodajemy sól i gotujemy na bardzo małym ogniu przez 4 godziny. Doprawiamy pieprzem. Gotowe ! Jest bardzo pyszny. Polecam.
Komentarze