Panierowany kabaczek

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

No po prostu rewelacja ! panierowany kabaczek na stałe wejdzie do mojego menu. Jest tak pyszny, że zjadłam wszystko co usmażyłam z nikim się nie dzieląc.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kabaczek
    1 jajko
    sól
    1 łyżka cząbru
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowany kabaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka myjemy, kroimy na szerokie plastry około 1 – 1,5 cm. Rozkładamy posypujemy ziołami i solą. Następnie przekładamy do rozkłóconego jajka a potem do bułki tartej. Smażymy na bardzo rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kabaczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować