Ryż z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo często robię sobie taki deserek na podwieczorek lub na piątkowy obiad, pycha.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g ryżu
    1/2 l mleka

    Dodatkowo:
    250 g truskawek świeżych lub mrożonych
    mały kubek śmietany 18%
    miód do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ryż z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko stawiamy na kuchence, do gotującego wkładamy ryż i gotujemy do miękkości na małym ogniu.
  • 2. Truskawki przełożyć do kielicha od blendera (jeśli są mrożone to przełożyć mrożone) i zmiksować, dodać śmietanę oraz miód. Całość zmiksować na jednolitą konsystencję.
  • 3. Łyżką nabieramy ryż i zalewamy musem truskawkowym.

Porady

Ryż z mlekiem możemy dosłodzić cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż jaśminowy Truskawki Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować