Szpecle z grzybami

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybko, smacznie i do syta.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 małych pieczarek
    2 cienkie parówki
    1/2 cebuli
    2 ząbki czosnku
    50 ml oleju
    tymianek
    pieprz
    sól
    zielenina

    Kluski:
    1i 3/4 szklanki mąki
    2 jajka
    1/3 szklanki mleka
    1/3 szklanki gorącej wody
    1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Szpecle z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki z cebulą pokrojoną w piórka. Małe pieczarki mogą być całe, większe przekroić. Dodać parówki pokrojone w plasterki, czosnek i przyprawy. Smażyć 5 minut.
  • 2. Wcześniej przygotować kluski. Do miski włożyć wszystkie składniki oprócz gorącej wody. Wymieszać, na koniec dodać wodę i szybko, dokładnie wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki.
  • 3. W szerokim garnku zagotować wodę i przy pomocy widelca spychać do wrzątku cienkie długie paski ciasta ( nie mam maszynki). Widelec za każdym razem moczyć w wodzie. Gotować partiami. Po wypłynięciu wyjmować łyżką cedzakową i i wkładać do gorących grzybów z parówką. Wymieszać i posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować