Szpecle z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pieczarki z cebulą pokrojoną w piórka. Małe pieczarki mogą być całe, większe przekroić. Dodać parówki pokrojone w plasterki, czosnek i przyprawy. Smażyć 5 minut.
2.Wcześniej przygotować kluski. Do miski włożyć wszystkie składniki oprócz gorącej wody. Wymieszać, na koniec dodać wodę i szybko, dokładnie wymieszać. Wstawić na pół godziny do lodówki.
3.W szerokim garnku zagotować wodę i przy pomocy widelca spychać do wrzątku cienkie długie paski ciasta ( nie mam maszynki). Widelec za każdym razem moczyć w wodzie. Gotować partiami. Po wypłynięciu wyjmować łyżką cedzakową i i wkładać do gorących grzybów z parówką. Wymieszać i posypać szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Komentarze