Szpecle z boczkiem

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Syty i pyszny obiad? Przychodzę na ratunek! 30 minut i gotowe! Makaron szpecle z lodówki przychodzi z odsieczą. Nie musicie go gotować, wystarczy wrzucić na patelnię. Pyk i gotowe. Mówię wam, deliszys kurła!
Arek Gie

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g makaronu szpecle (obgotowany)
    500 g surowego boczku
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki smalcu
    1 łyżka maggi
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Szpecle z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpecle z boczkiem 1. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu.


    Dodajemy posiekaną cebulę, zrumieniamy.


    Wrzucamy makaron, przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy.


    Do smaku doprawiamy maggi, solą i pieprzem.


    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować