Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • 20 min

Składniki:

  • • 2 żółtka
    • 3 łyżki brązowego cukru
    • 150 g jogurtu naturalnego
    • 10 malin
    • 10 jeżyn
    • 20 borówek
    • czubata łyżka masła
    • łyżka mąki
    • szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Krem jogurtowy Kruszonka

Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.

  • 2. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
  • 3. Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
  • 4. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
  • 5. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować