
Dodane przez: Jola1977-1977
Krem jest też lekki i bardzo delikatny w smaku. Posmak i słodycz białej czekolady świetnie komponuje się z lekko kwaśnym jogurtem naturalnym. Można z niego przygotować smaczny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu.
Di
Krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny)
Porady
(*) Jogurt powinien być dość gęsty (może być lejący się) i o aksamitnej, jednolitej konsystencji - nie taki, że można go kroić.
Zamiast jogurtu można użyć lekko kwaśnej śmietany.
(**) Krem nadaje się również do do tortu z masą cukrową, tylko wtedy warto dodać do niego 2, a nie 1 opakowanie śmietanki w proszku.
Dodane przez: Di bloguje
Krem naprawdę smakuje przepysznie...
Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepis mam prosto z Włoch. Krem...
Komentarze