Jagodnik jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Lekki deser owocowy na zimno.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g jagód
    400 g jogurtu naturalnego
    2-3 łyżki żelatyny
    2 łyżki erytrolu albo innego słodziła
    ok. 100 g herbatników
    250 g borówek
    1 opakowanie galaretki bez cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Deser na zimno

Jagodnik jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody podlać niewielką ilością wody i zagotować. Żelatynę zalać 1/3 szklanki wody, a kiedy spęczenieje podgrzać i wymieszać z jagodami do rozpuszczenia. Przestudzić. Jogurt zmiksować z wystudzonymi owocami. Tortownicę wyłożyć herbatnikami, wlać masę i posypać borówkami. Wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, a kiedy zacznie tężeć wylać na ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować