Jogurtowy deser z kiwi i granolą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i ekspresowy w przygotowaniu deser, który z powodzeniem możecie zjeść również na śniadanie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Granola:
    4 łyżki płatków owsianych
    1 łyżka orzechów włoskich
    1/2 łyżki ziaren słonecznika
    6 orzechów laskowych
    1/2 łyżki wiórków kokosowych
    1 łyżeczka sezamu
    1 łyżeczka masła
    1/2 łyżki miodu
    Dodatkowo:
    300 g gęstego jogurtu naturalnego
    1/2 łyżki miodu
    3 owoce kiwi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jogurtowy deser z kiwi i granolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy włoskie i laskowe posiekać na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki granoli oprócz masła i miodu przesypać na patelnię. Podsmażyć na złoty kolor, cały czas mieszając. Dodać masło i miód. Wymieszać i podgrzać parę sekund. Granolę całkowicie wystudzić. Jogurt połączyć z miodem. Kiwi obrać i pokroić na plasterki. Do szklanek wsypać 2/3 granoli. Na brzegach poukładać plasterki kiwi, zalać jogurtem. Na wierzchu dodać pozostałe kiwi pokrojone w kostkę i posypać pozostałą granolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować