Blinki imprezowe

0 (0 ocen)

świetnie sprawdzą się na spotkaniu ze znajomymi, sylwestrze lub jako zwykła przekąska

Składniki:

  • Na ciasto parzone:
    75 g masła
    215 ml wody
    95g mąki
    3 jajka
    szczypta soli


    100 g serka kanapkowego
    50 g łososia wędzonego
    koperek
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Blinki imprezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masło z wodą 1. Do rondelka wkładamy masło i zalewamy wodą. Podgrzewamy powoli aż masło się rozpuści.
  • dodajemy mąkę 2. Wsypujemy mąkę i od razu zdejmujemy z ognia.
  • ciasto 3. Składniki szybko mieszamy drewnianą łyżką. Solimy. Powinno być gęste, gładkie i bez problemu odchodzić od garnka. Masę przestudzić.
  • ciasto 4. Do masy dodawać stopniowo po jednym jajku i od razu mieszać.
  • ciasto 5. Gdy cisto będzie miało właściwą konsystencję włożyć np. do rękawa cukierniczego.
  • ciasto przed pieczeniem 6. Wycisnąć pożądaną porcję ciasta na papier do pieczenia. Piec w temp. 200 st przez ok. 30 minut. Odstawić do wystudzenia.
  • po upieczeniu i przekrojeniu 7. Gdy będą zimne przekrawamy na pół.
  • z serkiem i łososiem 8. Dodajemy po pół łyżeczki serka i kawałku łososia.
  • przed złożeniem 9. Doprawiamy pieprzem i koperkiem. Składamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Łosoś Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować