Pieczone placki z buraków z serem i świeżą natką z chrzanowym posmakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

dobrze doprawione , z dodatkiem chrzanu smakują wyśmienicie!Podałam je z sosem czosnkowym-polecam.
Swiętnie smakują też z keksem gęstej śmietany!

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3-4 średnie buraki
    1 łyżeczka chrzanu tartego
    3-4 łyżki mąki pszennej
    100 g sera żółtego grubo startego
    1 jajko
    pęczek świeżej natki
    sól
    pieprz
    szczypta chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczone placki z buraków z serem i świeżą natką z chrzanowym posmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać, zetrzeć na tarce, umieścić w misce.
    Natkę posiekać.
    Ser zetrzeć na tarce .
    Składniki połączyć , dodać mąkę pszenną, chrzan i jajko. Doprawić solą i pieprzem oraz chili do smaku.
    Z masy buraczanej formowac kotlety i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut.
    Podawać posypane natką lub z ulubionym dipem .np czosnkowym.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Sery Botwina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować