Placki z kalarepy z marchewka, serem i swieżą natką

0 (0 ocen)

  • 12 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczne , kremowe zdrowe i szybkie,!dodatek marchwi nadaje orginalnego smaku plackom z kalarepy a takze sprawia ze placki sa kolorowe ;)

  • 12 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie kalarepy
    1 marchew
    jajko
    2 łyżki maki pszennej
    mały pęczek świeżej natki
    2 łyzki statego na tarce sera żółtego
    sólpieprz swiezo zmielony
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kalarepy z marchewka, serem i swieżą natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kalarepe umyć, obrac i zetrzec na tarce.
    Marchew obrac , zetrzec na tarce.
    Swieża natkę opłukać , osuszyć i posiekać.
    2. W misce umiescic starta kalarepe i marchew, dodac posiekana natke , jajko mąkę.
    Składniki wymieszać i przyprawic do smaku.
    Na patelni rozgrzac niewielką ilośc tłuszczu i łyżką wykładac porcje , formując niewielkie placki. Smażyc z obu stron na rumiano.
    Podawac jako
    samodzielke danie lub z dipem np. czosnkowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować