Zupa z ziemniakami, cukinią i serem feta

3 (2 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Muszę przyznać, że to będzie jedna z moich ulubionych zup.
Ten aromat i smak - niebo w gębie!

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 600 g ziemniaków
    300 g cukinii
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1,5 - 2 l bulionu warzywnego

    PONADTO:

    1/3 łyżeczki kurkumy
    1 łyżka oleju
    1 łyżka posiekanego koperku
    50 g śmietanki 30%
    ser feta
Wystaw ocenę:

3 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa z ziemniakami, cukinią i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć i obrać. Pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić.
    Pod koniec dodać obrany, drobno posiekany czosnek.
    Dodać ziemniaki i krótko wszystko razem przesmażyć.
    Do ziemniaków wlać bulion, pogotować ok 3 minuty.
    Dodać kurkumę i drobno pokrojoną cukinię.
    Gotować do miękkości warzyw.
    Na sam koniec dodać śmietankę i posiekany koperek.
    Podawać z pokrojoną w kosteczke fetą.






    ŹRÓDŁO: kwestiasmaku.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Cukinia Cebula Czosnek Kurkuma

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować