Zupa z serka topionego

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest to typowa zupa na gwoździu. Potrzeba tylko trochę wywaru i serek topiony. Śmietana i chleb zazwyczaj są pod ręką. Świetnie się udaje z niedzielnego rosołu.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - serek topiony ze szczypiorkiem: 15-20 dekagramów
    - śmietana lub jogurt naturalny: 5 łyżek
    - bulion (może być warzywny): 1.5 litra
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - curry: 1 szczypta
    - ewentualnie prażona cebulka: 3 łyżki

    Dodatkowo
    - ok 4 kromki chleba posmarowane masłem
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z serka topionego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować bulion. Wrzucić serek, rozpuścić. Dodać resztę składników. Zagotować.
  • 2. Krom chleba opiec w opiekaczu. Pokroić w kostkę lub zachować w całości.
  • 3. Zupę rozlać do misek, ewentualnie posypać prażoną cebulką

Porady

Zupa do niskokalorycznych nie należy, ale można ją odchudzić. Jeśli użyjemy 10 dag serka będzie tylko delikatniejsza w smaku. Śmietanę zastąpmy jogurtem, a grzanek nie smarujmy masłem. O prażonej cebulce nie wspomnę...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa krem z pora i serka topionego

To może cię zainteresować