Zupa z rabarbaru na jogurcie z cukrem trzcinowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna zupka z rabarbaru z lanymi kluseczkami na jogurcie naturalnym i z cukrem brązowym trzcinowym.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Zupa:
    2 litry wody
    kilka łodyg rabarbaru
    4 łyżki cukru brązowego trzcinowego

    Lane kluseczki:
    2 jajka
    3 łyżki mąki pszennej

    Dodatkowo:
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ciasta

Zupa z rabarbaru na jogurcie z cukrem trzcinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę wlewamy do garnka żeby się zagotowała. Wrzucamy do niej obrany i pokrojony rabarbar, dodajemy cukier trzcinowy i gotujemy na małym ogniu około 20-30 minut.
  • 2. Następnie z jajek i mąki robimy lane ciasto i wlewamy cieniutko łyżką, żeby zrobiły się małe kluseczki.

    Jak zakipi zdejmujemy z ognia i dodajemy jogurt naturalny .

    Jak zupa za mało słodka to można dodać jeszcze cukru wedle uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier trzcinowy Jogurt naturalny Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować