Zupa z kapusty do gołąbków-zero waste

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo dobry i smaczny sposób na wykorzystanie końcówki kapusty z gołąbków, zupa kapuściana na skrzydełkach jest lekka, aromatyczna.........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka 10 sztuk,
    woda 3 litry,
    włoszczyzna 1/2 pęczka rozdrobniona,
    ziele angielskie 3 sztuki,
    liść laurowy 1 sztuka,
    kapusta z gołąbków ,
    papryka 2 sztuki większe,
    ziemniaki 8 sztuk średnie,
    kucharek 2 łyżki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    pieprz mielony 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kapusty do gołąbków-zero waste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa kapuściana 1. Skrzydełka kurczaka zalać wodą i zagotować, łyżką "szumówką" zebrać pianę, wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie i gotować z 25 minut na średnim ogniu.
  • zupa kapuściana 2. Kapustę co została z obierania liści do gołąbków drobno pokroić, paprykę bez gniazdek nasiennych drobno pokroić.

    Wsypać do skrzydełek, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować z 20 minut na średnim ogniu.

    Na koniec dodać pieprz ziołowy, kucharka, pieprz mielony,zdjąć z ognia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Skrzydełka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować