Nasze jedne z ulubionych kotletów mięsno- ryżowych, zawsze je robię z farszu do gołąbków, który zostanie i nic się nie zmarnuje, są chrupiące i smakują na nam na zimno.........SMACZNEGO!!!
Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni z olejem podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem, wsypać paprykę i chwilkę razem podsmażać, wystudzić.
2.Do miski wsypać ugotowany ryż w nie solonej wodzie,kucharka, pieprz mielony czarny i ziołowy, dodać mięso mielone z łopatki, cebulę z patelni, jajka i wszystko ręką dokładnie wyrobić do połączenia składników (farsz nakładać na liście gołąbków), z reszty pozostałej formować kotlety nie za grube i nie duże.
3.Smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
4.Usmażone odkładać na ręcznik papierowy, można je jeść na ciepło i również na zimno.
Komentarze