Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Nasze jedne z ulubionych kotletów mięsno- ryżowych, zawsze je robię z farszu do gołąbków, który zostanie i nic się nie zmarnuje, są chrupiące i smakują na nam na zimno.........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cebula 3 sztuki większe,
    czosnek 5 ząbków,
    olej rzepakowy 3/4 szklanki,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    papryka słodka 1 łyżka

    ryż 4 woreczki po 100 gram,
    kucharek 4 łyżki,
    przyprawa w płynie 1 łyżka,
    pieprz ziołowy 2 łyżeczki,
    pieprz mielony czarny 1 łyżeczka,
    jajka 3 sztuki "L",
    mielona łopatka 60 dag,
    olej rzepakowy do smażenia - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste 1. Na patelni z olejem podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem, wsypać paprykę i chwilkę razem podsmażać, wystudzić.
  • Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste 2. Do miski wsypać ugotowany ryż w nie solonej wodzie,kucharka, pieprz mielony czarny i ziołowy, dodać mięso mielone z łopatki, cebulę z patelni, jajka i wszystko ręką dokładnie wyrobić do połączenia składników (farsz nakładać na liście gołąbków), z reszty pozostałej formować kotlety nie za grube i nie duże.
  • Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste 3. Smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony na średnim ogniu.
  • Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków-zero waste 4. Usmażone odkładać na ręcznik papierowy, można je jeść na ciepło i również na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować