Zupa rybna z leszcza-postna i "zero waste"

3.25 (4 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nasza ulubiona zupa rybna, jest lekka, zdrowa i jest to dobry sposób na wykorzystanie ryby po filetowaniu, takie domowe "zero waste", również jako postna zupa........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • leszcz świeży cały około 2,5 kg,
    woda do zupy 2 litry,
    włoszczyzna 1/2 pęczka,
    ziemniaki 5 sztuk średnie,
    ziele angielskie 3 sztuki,
    liść laurowy 1 sztuka,
    kucharek 1 łyżeczka,
    sól 1,5 łyżeczki,
    pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
    natka pietruszki 1/2 pęczka
Wystaw ocenę:

3.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna z leszcza-postna i "zero waste" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • upa rybna z leszcza-postna i "zero waste" 1. Świeżego i sporego leszcza dobrze oskrobać z łusek, odciąć do zupy ogon, płetwy, z głowy usunąć oczy, rybę wyfiletować.
  • upa rybna z leszcza-postna i "zero waste" 2. Do zupy dodać kręgosłup z resztkami mięsa, i dobrze opłukać, zalać w garnku wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować na małym ogniu (rybę gotować na małym ogniu, wywar nie będzie mętny) z 15 minut, ugotowane części ryby wyjąc cedzakiem na talerz i wystudzić.
  • upa rybna z leszcza-postna i "zero waste" 3. Do wywaru dodać rozdrobnioną włoszczyznę, ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę,, wsypać kucharka i gotować do miękkości ziemniaków.
  • upa rybna z leszcza-postna i "zero waste" 4. Obrane mięso ugotowanej ryby obrać i dodać do zupy, pieprz mielony, natkę pietruszki, zdjąć z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Leszcz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować