Zupa warzywna zero waste

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Moje warzywa potrzebowały już szybkiego użycia. Powstała zupa. Do garnka wskoczyła marchew, pietruszka , burak i por.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 buraki
    10 cm pora
    ząbek czosnku
    olej
    cebula
    marchewka
    łodyga selera naciowego
    2 ziemniaki
    1/2 słoika cieciorki
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól i pieprz do smaku
    koperek i natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa warzywna zero waste - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, pora w talarki. W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub oliwy i szklimy cebulę, czosnek, dodajemy marchew, buraki, i ziemniaki. Wrzucamy przyprawy. Chwilę podsmażamy. Wlewamy wodę i gotujemy ok 20 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cieciorkę ale może być także fasola. Na wierzch zupy sypiemy koperek i natkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować