Zupa z kalarepy-śląska oberiba

  • wyświetlono: 29817 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zupa jest pyszna polecam!

Kaska

Składniki

Jedna młoda kalarepa z liśćmi, 3-5 ziemniaki, włoszczyzna;-2 marchewki, 2korzenia pietruszki, por, kawałek selera, troche oliwy, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa z kalarepy-śląska oberiba

  • 1. Włoszczyznę wrzucamy do 1,5l wrzącej wody lekko słonej, gotujemy ok 10-15min.
    Kalarepę obieramy ze skorki, kroimy w kostkę lub w paseczki.
    Liście kalarepy (bez łodyg) kroimy w cieniutkie paseczki a obrane ziemniaki w kostkę.
    Gdy wywar jest gotowy wyjmujemy warzywa i wrzucamy kalarepę oraz ziemniaki( można dodać też kostkę bulionu warzywnego) gotujemy do miękkości, gdy juz będą miękkie dodajemy liście kalarepy oraz łyżkę oliwy.
    Gotujemy kilka minut aż liście zmiękną.Doprawiamy do smaku pieprzem, zabielamy Śmietaną. SMACZNEGO!

Porady

Zupa świetnie smakuje posypana posiekanym koperkiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniakuchnia-slaska

Komentarze

Podobne przepisy

Oberiba

Dodane przez: PolskaGotuje

Oberiba

Śląska lekka zupa z wiosennej kalarepki.

ZUPA JARZYNOWA Z KALAREPĄ

Dodane przez: angelika84

ZUPA JARZYNOWA Z KALAREPĄ

Smaczna i szybka w przygotowaniu...

Zupa z kalarepy

Dodane przez: joanna30

Zupa z kalarepy

Pyszna, zdrowa i pożywna.

Zupa krem z kalarepy

Dodane przez: JOANNA 55a

Zupa krem z kalarepy

Pyszna i odżywcza zupa z kalarepy...

por i kalarepa

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa z porów i kalarepy

z chipsami bekonowymi i grzankami

Zupa krem z kalarepy.

Dodane przez: LIDECZKA

Zupa krem z kalarepy

Smaczna, pożywna zupka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE