Zupa z kalarepy-śląska oberiba

  • wyświetlono: 26256 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zupa jest pyszna polecam!

Kaska

Składniki

Jedna młoda kalarepa z liśćmi, 3-5 ziemniaki, włoszczyzna;-2 marchewki, 2korzenia pietruszki, por, kawałek selera, troche oliwy, sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Zupa z kalarepy-śląska oberiba

  • 1. Włoszczyznę wrzucamy do 1,5l wrzącej wody lekko słonej, gotujemy ok 10-15min.
    Kalarepę obieramy ze skorki, kroimy w kostkę lub w paseczki.
    Liście kalarepy (bez łodyg) kroimy w cieniutkie paseczki a obrane ziemniaki w kostkę.
    Gdy wywar jest gotowy wyjmujemy warzywa i wrzucamy kalarepę oraz ziemniaki( można dodać też kostkę bulionu warzywnego) gotujemy do miękkości, gdy juz będą miękkie dodajemy liście kalarepy oraz łyżkę oliwy.
    Gotujemy kilka minut aż liście zmiękną.Doprawiamy do smaku pieprzem, zabielamy Śmietaną. SMACZNEGO!

Porady

Zupa świetnie smakuje posypana posiekanym koperkiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia
 

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa z kalarepy

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa z kalarepy

Często wyjeżdżam z klubem emerytów...

por i kalarepa

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa z porów i kalarepy

z chipsami bekonowymi i grzankami

Zupa z kalarepą i groszkiem

Dodane przez: mysza75

Zupa z kalarepą i groszkiem

Szybka, zdrowa i pożywna zupa z...

krem z kalarepy

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa krem z kalarepy

Delikatny, lekko imbirowy. Polecam...

Eintopf z oberibą

Dodane przez: PolskaGotuje

Eintopf z oberibą

Danie jednogarnkowe z kalarepką...

Zupa z kalarepy

Dodane przez: RedakcjaPP

Zupa z kalarepy

Aktywnie spędzam czas i raczej...