Zupa z fasolki szparagowej z ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo aromatyczna warzywna zupa ,takie przypomnienie lata w te pochmurne dni.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g fasolki szparagowej (dla urozmaicenia zielonej i żółtej)
    marchew
    pietruszka
    mały seler
    2 ząbki czosnku
    3-4 łyżki ryżu brązowego
    1/2 puszki krojonych pomidorów wraz z zalewą
    2 łyżki jogurtu greckiego
    100 ml przecieru pomidorowego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    natka pietruszki
    1 l zimnej wody
    mielona słodka papryka
    szczypta tymianku
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolki szparagowej z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy fasolkę ,solimy ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 min na małym ogniu. Czosnek obieramy i w całości podsmażamy na rozgrzanej oliwie ,zrumieniamy i kroimy w plasterki. Razem z pomidorami i ryżem dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 20 min. Przecier pomidorowy dokładnie łączymy z jogurtem i odrobiną gorącego wywaru z zupy ,dodajemy do całości razem z posiekaną natką ,mieszamy. Zupę doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,słodką papryką i szczyptą tymianku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować