Zupa z cukinii i pomidorów

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Pyszne połączenie. Cukinia i kwaskowate pomidory. Jedna z najlepszych zup jakie robiłam.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 młode cukinie
    4 pomidory
    2 cebule
    25 dag boczku
    2 litry bulionu
    30 dag makaronu
    śmietana do zabielenia
    świeży tymianek- ok. 5 łyżek
    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cukinii i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotowujemy. Makaron przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plastry. Podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na patelni. Dokładamy cebulę, smażymy aż cebula się zeszkli. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa i boczek dodajemy do bulionu. Gotujemy ok. 20 minut. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem. Zupę podajemy z makaronem, posypaną świeżym tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować