keczup z CUKINII i POMIDORÓW

4.49 (187 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis do przetestowania dostałam od teściowej mojej Przyjaciółki. Odrobinę go zmodyfikowałam i dzielę się z Wami, ponieważ keczup wyszedł pyszny!

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przepis na ok. 3,2-3,5l keczupu

    1,5 kg cukinii (już obranej)
    500ml domowego przecieru pomidorowego
    1/2 kg cebuli
    200g cukru
    1 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki papryki chilli
    1 łyżka soli
    100ml octu jabłkowego 5%
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Keczup z cukinii i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i cebulę myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce, przekładamy do garnka, zasypujemy solą i odstawiamy na ok. 2 godziny, aż warzywa puszczą sok. Po ty czasie dodajmy cukier i całość zagotowujemy. Gotujemy 20 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy paprykę słodką, paprykę chilli, ocet i domowy przecier pomidorowy. Całość gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Gotowy keczup blendujemy na gładką masę. Jeszcze gorący przekładamy do wyparzonych słoików/butelek, zakręcamy i i stawiamy na wieczkach do wystygnięcia. Przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Cukinia Pomidor Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować