Zupa z cukinią i pieczarkami

4.46 (171 ocen)

  • 60 min

Smaczna, sycąca zupa. Samo zdrowie.

  • 60 min

Składniki:

  • · 2 cebule
    · 2 marchewki
    · 30 dag pieczarek
    · 1 czerwona papryka
    · 1 cukinia
    · 1,5-2l. bulionu
    · 5 łyżek kaszy manny
    · 3 łyżki masła,
    · 3 łyżki oleju
    · sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule, paprykę kroimy w kostkę, marchewkę w cieniutkie słupki a pieczarki w plasterki. Na oleju i maśle podsmażamy pokrojone warzywa ok. 10-15 minut. Cukinię kroimy w większą kostkę. Podsmażone warzywa i cukinię przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy kaszę manną i gotujemy do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

czasem zabielam zupę śmietaną i posypuję natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować