Zupa wiosenna z krewetkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pięknie dzisiaj słońce powitało nas, poczuliśmy wiosenny powiew. Właśnie ten powiew porwał nas do zrobienia dania delikatnego, jednak bardzo wyrazistego. A, że krewety uwielbiamy, to po prostu musiały zaistnieć ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 l bulionu warzywnego
    1 łyżka sosu sojowego
    100 g kapusty pekińskiej
    2 dymki ze szczypiorem
    200 g mrożonych krewetek
    200 g fasoli mamut
    135 g makaronu konjac
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżka oleju sezamowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa wiosenna z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki kroimy w julenkę, przekładamy do garnka, dodajemy sos sojowy i zalewamy zimnym bulionem. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 5-6 min na średnim ogniu.
    Fasolę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy, gotujemy kolejne 5 min.
    Posiekaną kapustę i dymkę ze szczypiorem dodajemy do zupy, po chwili krewetki i gotujemy na wolnym ogniu kolejne 5-6 min.
    Do zupy wrzucamy osączony z zalewy makaron, lekko podgrzewamy.
    Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do zupy i zagęszczamy (gotując kilka minut). Dodajemy olej, mieszamy.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować