Szybka zupa szpinakowa na rosole

  • wyświetlono: 2032 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zupa szpinakowa to idelany pomysł na wykorzystanie niedzielnego rosołu .

marzencia117
  • 10min

Składniki

Bulion z rosołu-600ml
Szpinak mrożony- 200g
Czosnek- 1 ząbek
Jajko- 1 sztuka
Mąka z pełnego przemiału- 2 łyżki
sól- szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Szybka zupa szpinakowa na rosole

  • 1. Szpinak rozmrozić i dodać do rosołu. Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Mąkę wymieszać z jajkiem i solą . Kluski wlewać do wrzącej wody i gotować około minuty. Po tym czasie należy je wyjąć z wody za pomocą cedzaka.
    Gdy się zagotuje rosół to należy dodać czosnek i kluski.

Porady

Kluski wystarczą na 2 porcje zupy

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataszpinakzuparosół

Komentarze

Podobne przepisy

image-1c32kte

Dodane przez: ladygoga

Zupa pomidorowa na rosole

Gdy zostaje mi rosół po niedzielnym...

image-22xle5a

Dodane przez: wiesiołek

Klasyczna zupa grzybowa na rosole

Kiedy przychodzi pora na pachnące...

Zupa pomidorowa na rosole

Dodane przez: kuchenny świat

Zupa pomidorowa na rosole

Poniedziałkowa zupa pomidorowa...

zupa pomidorowa

Dodane przez: wiesiołek

Zupa pomidorowa na rosole

Rosół jest najlepszy pierwszego...

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Dodane przez: Netka

Zupa pieczarkowa na rosole z kaczki

Pyszna zupa pieczarkowa na bazie...

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Dodane przez: Martyna1991

Zupa pieczarkowa z makaronem na rosole

Bardzo smaczna, zupa pieczarkowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE