Szybka zupa szpinakowa na rosole

4.5 (145 ocen)

  • 10 min

Zupa szpinakowa to idelany pomysł na wykorzystanie niedzielnego rosołu .

  • 10 min

Składniki:

  • Bulion z rosołu-600ml
    Szpinak mrożony- 200g
    Czosnek- 1 ząbek
    Jajko- 1 sztuka
    Mąka z pełnego przemiału- 2 łyżki
    sól- szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Szybka zupa szpinakowa na rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i dodać do rosołu. Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Mąkę wymieszać z jajkiem i solą . Kluski wlewać do wrzącej wody i gotować około minuty. Po tym czasie należy je wyjąć z wody za pomocą cedzaka.
    Gdy się zagotuje rosół to należy dodać czosnek i kluski.

Porady

Kluski wystarczą na 2 porcje zupy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować