Zupa pomidorowa

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

To jedna z zup wpisana w tradycję naszego kraju....... Nasze Babcie ją gotowały, Mamy a teraz i my...Smak który zawsze powraca ...... Podawać można ją różnie z ryżem , kluskami , pulpecikami czy sama w sobie bez dodatków. Można ją gotować expresowo na rosole który pozostał nam z poprzedniego obiadu

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    -mięso na wywar - ja użyłam w tym przypadku ćwiartki kurczaka ale różnie to bywa zależy co mam w domu..
    - włoszczyzna
    -3 łyżki koncentratu pomidorowego
    -2 łyżki mąki pszennej
    -2 łyżki śmietany
    -2 listki laurowe,pieprz,ziele angielskie
    -sol , pieprz,ziarenka smaku, przyprawa do zup w płynie,
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mięso umyć,włożyć do garnka z gotującą się wodą, dodać przyprawy. Posolić wodę. Gotować mięso, ąż będzie na wpół miękkie. Warzywa umyć i pokroić w ćwiartki:marchewkę,korzeń pietruszki i selera. Wszystkie warzywa włożyć do zupy i gotować ok 15 min. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze przez chwilę gotować. W miedzy czasie należy przygotować zawiesinę do zupy składającą się z śmietany i mąki. Należy rozprowadzić ją z ciepłą zupą. zaprawić zupę i doprawić ją do smaku ziarenkiem smaku,solą,pieprzem oraz przyprawą do zup w płynie. Niech się to wszystko chwilę pogotuje i gotowe....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować