Zupa pomidorowa na porcji rosołowej

3 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna szybka zupa pomidorowa

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Porcja rosołowa/kości wieprzowe
    Przecier pomidorowy
    Marchewka
    Pietruszka
    Seler
    Por
    Cebula
    Śmietana
    Masło
    Mąką
    Czosnek
    Natką pietruszki/bazylia
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa na porcji rosołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wrzucamy do garnka z warzywami przyprawiamy i gotujemy wywar przez około 1h. Odcedzamy i dodajemy przecier pomidorowy. Na patelni roztapiamy masło dosypujemy mąkę i robimy zasmażkę wlewamy do zupy. Pod koniec podrabiamy śmietaną. Dodajemy ząbek czosnku i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem lub z makaronem.

Porady

Do wywaru na pomidorową dosyp cukru jest smaczniejsza.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować