Puszyste racuchy z jabłkami z cukrem pudrem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Puszyste racuchy z jabłkami

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mąką 2 szklanki
    Mleko 1 szklanka
    Jajko 2 sztuki
    Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    Cukier 4 łyżki
    Jabłka 3 sztuki
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Naleśniki

Puszyste racuchy z jabłkami z cukrem pudrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, mleko, jajka, cukier, proszek do pieczenia mieszamy tak aby powstała gęsta masa. Jabłka obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki dodajemy do masy i wszystko mieszamy. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju na małym ogniu. Posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować