Zupa pieczarkowo paprykowa

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszne połączenie pieczarek, papryki i serków topionych

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kości na zupę: 600 gramów
    - pieczarki: 400 gramów
    - papryka czerwona: 300 gramów
    - marchewka: 1 sztuka
    - ziemniaki: 500 gramów
    - serek topiony: 2 sztuki
    - sól, pieprz do smaku: 1 łyżeczka
    - delikat w płynie: 1 łyżeczka
    - kostka rosolowa: 1 sztuka
    - natka pietruszki świeża - pęczek: 1 sztuka
    - seler naciowy gałązki: 3 sztuki
    - woda: 3 litry
    - koperek posiekany: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowo paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować wywar mięsny na małym ogniu zdejmując powstałe burzyny.
    Po zagotowaniu wywar posolić.
  • 2. Paprykę, pieczarki, ziemniaki i zieleninę pokroić: natkę i seler posiekać, koperek posiekać osobno.
    Pieczarki pokroić w półplasterki, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę.
  • 3. Gdy mięso na kościach jest prawie miękkie wrzucić zielone warzywa, po około 5 minutach dodać pieczarki, paprykę, marchew i ziemniaki ( ziemniaki dodałam razem, gdyż mam taki gatunek, że długo się gotują ).
    Gotować warzywa do miękkości, dodać pozostałe przyprawy do smaku i kostkę rosołową.
  • 4. Na koniec do niewielkiego naczynia wlać z 200 ml wywaru z zupy i rozmieszać w nim serki.
    Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić odrobiną mąki.
    Po nalaniu zupy na talerz posypać świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Serek Koperek Koper

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować