Paprykowa zupa

4.5 (146 ocen)

  • 40 min

Zupa z papryką ,mięskiem i ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 40 dag
    papryka czerwona 1/2 sztuki
    papryka żółta 1/2 sztuki
    papryka zielona 1/2 sztuki
    marchew 1 sztuka
    cebula 1 sztuka
    ziemniaki 5-6 sztuk
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    ziele angielskie
    mąka
    koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Paprykowa zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki. Dodać do mięsa. Papryki oczyścić, umyć, pokroić na kawałki (w średnią kostkę). Dodać do zupy. Marchew obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Dodać do zupy. Dodać też ziele angielskie.
    Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

    Można dodać też kostkę rosołową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować