Zupa pieczarkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś pyszna klasyka - zupa pieczarkowa z makaronem. To jedno z dań, które zawsze mnie zachwyca, pomimo prostoty składników i wykonania.

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bulion (warzywny lub mięsny) - 1 litr
    Pieczarki - 600g
    Marchew - 1szt (można wykorzystać marchew z bulionu)
    Makaron grubszy - 150g (u mnie łazanki Nudle Śląskie)
    Śmietana 18% - 2 łyżki
    Przyprawy:
    pieprz, sól, pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oraz marchew obieramy i kroimy w plasterki. Wrzucamy do gotującego się bulionu, doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Gotujemy około 15 minut. Po tym czasie dodajemy makaron i gotujemy, aż zmięknie. Na koniec dodajemy śmietanę. Najlepiej do śmietany dodać trochę gorącej zupy, wymieszać i wlać do garnka. W razie potrzeby doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Makaron Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować