Zupa pieczarkowa z kaszą

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Świetnie rozgrzewająca zupa pachnąca pieczarkami...

  • 30 min

Składniki:


  • 0,5 kg pieczarek
    2 marchewki,
    1 cebula,
    2 kostki rosołowe,
    1 łyżka kucharka
    pieprz czarny mielony do smaku,
    200 g kaszy jęczmiennej perłowej,
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki śmietany
    1 szklanka wody,
    1 łyżka margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule drobno kroimy i podsmażamy na margarynie.
    Dodajemy oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki.
    Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki jarzynowej
    .Do garnka wlewamy wodę i gotujemy.
    Dodajemy kostki rosołowe.
    Wsypujemy startą marchewkę.
    Kaszę gotujemy wg przepisu.
    Wsypujemy do zupy.
    Mąkę mieszamy ze śmietana ,dolewamy wodę i dokładnie łączymy. Wlewamy do zupy.
    Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem.
    Gotujemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować