Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną

4.5 (185 ocen)

  • 40 min

Proponuję szybką i sycącą zupę pieczarkową zagęszczoną zdrową kaszą jaglaną, która w zupełności zastąpi cały obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • • 500 g pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 marchewka, 4 ziemniaki
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • sól, pieprz do smaku
    • 4 łyżki oliwy
    • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
    • natka pietruszki
    • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce.
    • Rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę, którą należy posolić, aby puściła wodę i nie przypaliła się.
    • Dodać pieczarki, posiekany drobno czosnek, startą marchewkę na tarce i całość podsmażyć.
    • Zalać 1,5 litrami wrzącej wody, doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 10 minut.
    • Do zupy dorzucić kaszę jaglaną i pokrojone ziemniaki, gotować jeszcze 15 minut.
    • Dodać śmietanę i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować