Zupa pieczarkowa w 5 minut idealna do pracy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pomysł na obiad dla zabieganych - słoiczek napełniony po brzegi pysznymi składnikami. W pracy należy zalać wrzątkiem i mamy gotowy obiad.
Do tej wersji zupy instant, użyłam resztek, które znalazłam w lodówce, dzięki czemu nic się nie zmarnowało, a w pracy miałam pyszny gotowy posiłek.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • garść wcześniej ugotowanego makaronu
    uduszone na maśle pieczarki
    kawałek kurczaka/indyka z rosołu lub grillowanego
    garść szpinaku
    cienko pokrojona marchewka
    kilka plasterków chili
    zielenina: koperek, pietruszka, dymka ze szczypiorkiem
    saszetka pasty miso
    łyżka sosu sojowego

    Słoiczek o pojemności 500 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pieczarkowa w 5 minut idealna do pracy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoiczka wkładamy makaron, polewamy go sosem sojowym, wykładamy pieczarki, kawałki kurczaka, marchewkę, chili, dodajemy pastę miso, zioła oraz szpinak. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki. Rano zabieramy ze sobą do pracy. W porze lunchu zalewamy wrzątkiem. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 5 minut, żeby wszystkie składniki się podgrzały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować