PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Zupa ogórkowa z ryżem na żeberkachhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/71/ogorkowa.jpeg1927787http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-ogorkowa-z-ryzem-na-zeberkach
4 żeberka wieprzowe
1 średnia marchewka
2-3 ziemniaki
kawałek selera
kawałek pietruszki
2 łyżki ryżu
5-6 średnich ogórków kiszonych
sól, pieprz
maggi w płynie do smaku
2-3 ziarna pieprzu
posiekana natka
lisc selera
oraz
3 łyżki śmietany 18-proc.
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa ogórkowa z ryżem na żeberkach
1.
Żeberka myjemy. Zalewamy około 3 l wody i gotujemy na średnim ogniu około 30 minut.
Marchewkę obieramy i myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach .Pozostałe warzywa myjemy i kroimy mała w kostkę . Warzywa dodajemy do żeberek.
Całość gotujemy ok. 15 minut.
Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach . Dodajemy z ryżem do zupy. Doprawiamy do smaku .Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.
Smietanę hartujemy z niewielka ilością wywaru i wlewamy do zupy.
Zagotowujemy,
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze