Zupa ogórkowa z ryżem na żeberkach

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

aromatyczna i bardzo smaczna, z ogórkami kiszonymi domowym sposobem-najlepsza!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 żeberka wieprzowe
    1 średnia marchewka
    2-3 ziemniaki
    kawałek selera
    kawałek pietruszki
    2 łyżki ryżu
    5-6 średnich ogórków kiszonych
    sól, pieprz
    maggi w płynie do smaku
    2-3 ziarna pieprzu
    posiekana natka
    lisc selera
    oraz
    3 łyżki śmietany 18-proc.
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Zupa ogórkowa z ryżem na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy. Zalewamy około 3 l wody i gotujemy na średnim ogniu około 30 minut.
    Marchewkę obieramy i myjemy i ścieramy na tarce o duzych oczkach .Pozostałe warzywa myjemy i kroimy mała w kostkę . Warzywa dodajemy do żeberek.
    Całość gotujemy ok. 15 minut.
    Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych oczkach . Dodajemy z ryżem do zupy. Doprawiamy do smaku .Gotujemy jeszcze około 20 minut na małym ogniu.
    Smietanę hartujemy z niewielka ilością wywaru i wlewamy do zupy.
    Zagotowujemy,
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować