Zupa ogórkowa z makaronem

4.89 (185 ocen)

Zupa ogórkowa z dodatkiem makaronu jest smaczna i delikatna, smakuje zupełnie inaczej niż z ziemniakami.

Składniki:

  • 3 litry bulionu mięsnego
    0,5 kilograma ogórków kiszonych
    200 gram dowolnego makaronu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    Kawałek pora
    Sól, pieprz
    Pół pęczka kopru
    2 łyżki mąki pszennej
    0,5 szklanki śmietany 18%
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.89 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa ogórkowa Ogórki kiszone

Zupa ogórkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, w rondlu rozgrzewamy masło, dodajemy ogórki , podsmażamy przez kilka minut. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, pora kroimy w pół plastry, przekładamy do garnka zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy podsmażone ogórki, gotujemy przez kilka minut. Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody, dodajemy śmietanę rozmieszaną w niewielkiej ilości gorącej zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ugotowany makaron i posiekany koper.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować