Zupa meksykańska z mięsem mielonym

3.6 (5 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna ,sycąca zupa ,delikatnie pikantna z dodatkiem mięsa mielonego.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    30 dkg pieczarek
    puszka kukurydzy
    puszka fasoli czerwonej
    cebula
    2-3 ząbki czosnku
    2 papryki czerwone
    100 g drobnego makaronu np. ryżowego / gwiazdki
    sól + pieprz
    zioła prowansalskie
    ostra papryka lub chilli pieprz cayenne
    przecier pomidorowy około 200 g
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa meksykańska

Zupa meksykańska z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie.
    Mięso mielone podsmażyć i odłożyć do garnka.
    Na tym samym tłuszczy podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę i cebulę. Na koniec dodać czosnek. Przełożyć do garnka z mięsem.
  • 2. Pieczarki umyć i pokroić. Podsmażyć. Dodać do mięsa. Kukurydzę i fasolę odcedzić z zalewy ,dodać do garnka.
  • Zupa meksykańska z mięsem mielonym 3. Całość zalać około 1,5 litra wody. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy i gotować do miękkości. Na koniec dodać makaron.

Porady

Jeżeli zupa wydaje nam się za rzadka ,możemy dodać serki topione dla zagęszczania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować